h

Gekissebis

14 maart 2008

Gekissebis

Er is sprake van totale verwarring in de Hilversumse politiek. Een aantal Hilversumse politieke partijen heeft in een persbericht laten weten dat ze de demonstratie van SP en PvdA maar niks vinden. Het gaat dan om de demonstratie van zaterdag 15 maart voor het behoud van fatsoenlijke zorg in Hilversum. Ze hebben daar allerlei redenen voor, maar die zijn helaas wel een beetje verwarrend.

Zo roept Leefbaar Hilversum al weken dat SP en PvdA veel te laat zijn met hun actie. Mevr.Sazias van de DLPH vindt dat we te vroeg zijn met onze aktie. De VVD vindt dat je een broedende kip niet moet storen, we moeten de wethouder zijn werk laten doen in gesprekken met het ziekenhuis. Aldrik Dijkstra van de Christen Unie vindt dat de politiek helemaal niet over het ziekenhuis gaat. En dan het CDA, wat die vinden, dat weet ik niet. Ik vraag me af of ze het zelf weten. In veel gemeenten waar ziekenhuiszorg op de tocht staat, is het CDA juist zeer actief in het organiseren de bevolking tegen de plannen, maar niet in Hilversum. 

Al met al zijn al die partijen het erg met elkaar oneens hoe het verder moet met het ziekenhuis. Maar, ze hebben er iets op gevonden. Als je zelf niet goed weet wat je moet, dan zoek je een gezamenlijke vijand. En ja hoor dat zijn natuurlijk de SP en de PvdA. Zijn die nou helemaal gek, een beetje demonstreren, in Hilversum, dat kan toch niet. 

Aldrik Dijkstra van de Christen Unie zit ongewild nog het dichtst bij de reden waarom wij de straat op gaan. Hij vraagt zich namelijk af wat de volgende actie van de SP wordt “Straks gaan ze nog actie voeren voor het behoud van het postkantoor, de politiek gaat nou eenmaal over sommige dingen niet”. Nou meneer Dijkstra, de SP voert op veel plaatsen in het land al actie om postkantoren open te houden, net zo goed als dat we dat op veel plaatsen doen voor ziekenhuizen. De politiek gaat niet (meer) over de bedrijfsvoering van ziekenhuizen of postkantoren. De SP vindt dat een enorme vergissing. Marktwerking en privatisering in de zorg zijn de bijl aan de wortel van ons zorgstelsel. Daar verzetten wij ons tegen met alle legale middelen. Als postkantoren gaan sluiten of als belangrijke zorg uit Hilversum dreigt te verdwijnen, dan komen wij in actie. Niet alleen door vanuit onze luie stoel in de raad een briefje naar de wethouder te sturen, maar met alle democratische middelen die er maar zijn. En als het moet, dan gaan we dus de straat op, samen met 15.000 andere Hilversummers. Juist omdat de wethouder er nauwelijks iets over te vertellen heeft, heeft hij die steun hard nodig! Denken de andere partijen nou echt dat mevr. Zuiderwijk onder de indruk is van een motie in de raad? Waar ze pas wakker van wordt, is als haar parkeerplaats vol staat met demonstranten en het volop in de kranten en op tv bekend gemaakt wordt. Dat is de manier voor de Hilversummers om wethouder Ben Hammer een echte onderhandelingspositie te geven! 

Wij komen op voor kleinschalige voorzieningen in de buurt van mensen. Wij denken dat de wereld daar beter van wordt. Een samenleving met en voor mensen, dat zijn de idealen waar wij voor staan. Als je die waar wilt maken, dan moet je meer doen dan in de raadszaal een motie indienen, dan moeten de handen uit de mouwen! 

Alle Hilversummers, maar zeker die raadsleden die denken dat ze de wereld kunnen verbeteren vanaf hun raadszetel zou ik de volgende woorden van de beroemde Hilversummer Karel Glastra van Loon ter overdenking willen meegeven:

 

BLIJF NIET MOKKEND AAN DE KANT STAAN
STEL EEN DAAD EN TOON JE MOED
LAAT JE WOEDE HAND IN HAND GAAN
MET HET GOEDE DAT JE DOET

 

Kom naar de demonstratie voor behoud van zorg in Hilversum, zaterdag 15 maart om 12.00 uur voor de deur van Ziekenhuis Hilversum.

U bent hier