h

Bus van Hilversum naar Blaricum

9 maart 2008

Bus van Hilversum naar Blaricum

De strijd om het behoud van zorg in Hilversum is in volle gang. Aanstaande zaterdag, 15 maart, wordt er een nieuwe stap gezet met een grote demonstratie voor de deur van ziekenhuis Hilversum. In die strijd heeft het comité Handen af van ons ziekenhuis vele problemen opgenoemd die gaan ontstaan als de plannen van Tergooi doorgaan.

Eén van die problemen is de slechte bereikbaarheid van de locatie Blaricum met het openbaar vervoer vanuit Hilversum. Die problematiek speelt trouwens nu ook al, regelmatig worden mensen van de ene naar de andere locatie gestuurd maar een fatsoenlijke busverbinding is er niet.
De directie van Tergooi Ziekenhuizen heeft zich wat dat onderwerp betreft steeds op het standpunt gesteld dat zij daar niet over gaan. Ze vinden dat de gemeente dat maar met Connexxion moet regelen. Ze vinden dat zij er niets mee te maken hebben. 

Op zaterdag 15 maart is niet alleen de demonstratie van het Comité Handen af van ons Ziekenhuis gepland, er is ook een open dag van het ziekenhuis. Daar wil het ziekenhuis laten zien wat ze allemaal kunnen en hoe leuk het is om er te werken. Over het cynisme dat spreekt uit het organiseren van een open dag in een ziekenhuis dat je van plan bent te sluiten wil ik het hier niet hebben, maar verbazend is dat overigens wel.
Nee, dit stukje gaat over iets anders. Blijkbaar realiseert ook de directie van Tergooi zich dat het nog niet zo eenvoudig is om van de vestiging in Hilversum naar die in Blaricum te komen. Op 15 maart laat het ziekenhuis namelijk een speciale “Tergooi bus” rijden. Die bus gaat het vervoer verzorgen van Hilversum naar Blaricum en andersom. Alleen tijdens de open dag natuurlijk. Het ziekenhuis is niet van plan om geld uit te geven aan fatsoenlijk vervoer voor haar patiënten. Wel voor een leuke reclamestunt, die mag blijkbaar best wat kosten.

U bent hier