h

Duizenden handtekeningen

3 november 2007

Duizenden handtekeningen

Actie voor behoud ziekenhuis groot succes:

De fietstassen met folders en lijsten waren nog niet eens uitgepakt. Maar de mensen stonden al in de rij op de markt in Hilversum om hun handtekening te zetten tegen de plannen van Tergooi ziekenhuizen om de Hilversumse vestiging om te bouwen tot een soort dagverblijf.

De gezamelijke actie van PvdA en SP heeft al op de eerste dag duizenden handtekeningen opgeleverd in Hilversum, Loosdrecht en Baarn.
Ook bij het Ziekenhuis Hilversum hebben we tijdens het bezoekuur handtekeningen opgehaald. Bezoek werd daar door patienten naar buiten gestuurd om hun handtekeningen te gaan zetten en ook veel personeelsleden hebben hun handtekening gezet. Daar bleek verder dat het ziekenhuis ook haar eigen actie was begonnen om nog eens uit te leggen dat hun plan toch echt een goed idee is. Over die "tegenactie" kunt u binnenkort meer lezen op deze site. 

Onze actie kan op grote steun van de bevolking van Hilversum en wijde omgeving rekenen. Dat blijkt niet alleen uit de handtekeningen die we op straat ophalen, maar ook uit de ruim honderd reacties die we inmiddels op onze website hebben ontvangen. In Baarn heeft naar aanlelding van de aktie van de PdA en de SP ook de lokale CDA fractie in de gemeenteraad haar zorg uitgesproken over de ontwikkelingen bij Tergooi Ziekenhuizen. Ook met die steun zijn we erg blij. Hoe meer politieke partijen zich bij de actie aansluiten, hoe meer we de druk op Tergooi kunnen opvoeren om nog eens na te denken over de voorgestelde plannen. 

Uit reacties die we krijgen van personeel dat bij Tergooi werkt blijkt dat er ook bij de door Tergooi gebruikte getallen over patientenaantallen wel wat kanttekeningen te maken zijn. Ook daarover leest u hier binnenkort meer.

Vanaf aanstaande woensdag worden er een kleine honderdduizend flyers met handtekeningenkaart huis-aan-huis bezorgd in de hele regio. In de daarop volgende dagen zullen er ook nog handtekeningenacties op straat en bij het ziekenhuis worden gehouden.
Aanstaande woensdag zullen we de politieke druk op voeren door in de gemeenteraad van Hilversum opnieuw kritische vragen te stelen over de rol en de plannen van het Hilversums college in deze zaak.

U bent hier