h

Verandering terugdraaien

25 oktober 2007

Verandering terugdraaien

Tijdens de commissie behandeling van de begroting heeft de SP fractie het college er op gewezen dat tot nu toe de wethouder Verkeer, de wethouder Ruimtelijke Ordening en de wethouder Economie over het ziekenhuis hebben gesproken, maar dat de wethouder zorg, de man die er bij uitstek over gaat, zich er nog niet over heeft uitgelaten. Onduidelijk was ook wat nou precies het college standpunt is op dit thema. Eerder op de avond hadden wel al vastgesteld dat als één wethouder een standpunt inneemt, dat natuurlijk het standpunt van het hele college is. Daarom heeft SP raadslid Joep Meddens het college het volgende voorgelegd :

“U weet allen hoe de SP denkt over de plannen van Tergooi om Hilversum haar ziekenhuis te ontnemen. 83.000 Hilversummers hebben behoefte aan en recht op dat ziekenhuis. Op goed bereikbare ziekenhuiszorg en een eerste hulp dichtbij. De wethouder Economie en de wethouder Ruimtlijke Ordening hebben zich inmiddels over het ziekenhuis uitgelaten over de waarde van het ziekenhuis van Hilversum, maar duidelijk is uw standpunt ons nog steeds niet. Daarom richten wij ons nu maar eens expliciet tot de wethouder zorg:
Het Hilversums college en de Hilversumse Raad moeten toch niet pikken dat Ziekenhuis Hilversum verdwijnt? Wat is nu precies het collegestandpunt in deze? Wij kunnen ons niet voorstellen dat de wethouder Zorg het voor zijn rekening wil nemen dat we hier strak zonder huisartsenpost, zonder eerste hulp en zonder ziekenhuis zitten.”
 

Wethouder Hammer liet geen misverstand bestaan over dat collegestandpunt. Hij is van oordeel dat het ziekenhuis een basisvoorziening is en hij noemde de plannen van Tergooi een zorgelijke ontwikkeling. Hij zegde toe zich in te spannen om de ingezette ontwikkeling (het vertrek van het ziekenhuis) terug te draaien. 

Daarmee is het eerste succes van de door de PvdA en SP gestarte actie voor het behoud van het ziekenhuis een feit. De steun van Burgemeester en Wethouders van Hilversum hebben we alvast binnen.

U bent hier