h

Ziekenhuis Hilversum

7 april 2007

Ziekenhuis Hilversum

Het Tergooi ziekenhuis heeft deze week laten weten dat ze een aantal van hun taken gaan 'herschikken'. Het komt er op neer dat er in Hilversum geen ziekenhuis meer zal zijn waar mensen meerdere dagen kunnen verblijven. Ook de spoedeisende hulp gaat naar Blaricum. In Hilversum blijft dan alleen een polikliniek open.

De SP fractie begrijpt best dat in de gezondheidszorg op ieder dubbeltje gelet moet worden. Misschien is twee ziekenhuizen zo 'dicht' bij elkaar ook niet haalbaar. Toch zijn we heel ongelukkig met deze ontwikkeling. Hilversum zelf heeft niet alleen ruim 80.000 inwoners, we staan er ons ook op voor een belangrijke regiofunctie te vervullen. Bij zo'n functie hoort volgens ons gewoon een volwaardig ziekenhuis met een eerste hulp.
We zijn ook verbaasd door het besluit van Tergooi. Nog niet zo lang geleden liet wethouder Meuwissen de commissie weten dat hij er wel vertrouwen in had dat het Ziekenhuis in Hilversum zou blijven. Nou, daar heeft hij zich blijkbaar flink in vergist. De vraag die bij ons opkomt is natuurlijk of het college zich wel voldoende heeft ingespannen om het ziekenhuis binnen onze gemeentegrenzen te houden. Wij vragen ons af hoe vaak het college de afgelopen zes maanden eigenlijk met Tergooi heeft gesproken over hun plannen. Wisten ze dat dit kon gebeuren? Wat hebben ze gedaan om het te voorkomen? Kan TerGooi nog op andere gedachten gebracht worden? We weten het niet. Sinds de fusie hebben wij het college niet meer over het ziekenhuis gehoord.

Na de publicatie van de plannen van Tergooi hadden we verwacht dat het college met een mededeling zou komen, al was het maar om te laten merken dat ook zij het vertrek van het Ziekenhuis een verlies voor Hilversum vinden. Maar nee, niks gehoord of gezien. We gaan het ze dus maar eens vragen.

U bent hier