h

De SP Hilversum een jaar later

22 april 2007

De SP Hilversum een jaar later

De SP zit nu een jaar in het college van Hilversum. Tijd om eens terug te kijken op dat jaar om te zien wat er van de plannen van de SP terecht is gekomen. 
In de college onderhandelingen zijn een aantal voor de SP belangrijke punten uitstekend uit de verf gekomen. Armoedebestrijding en opkomen voor de minst draagkrachtige zijn belangrijke thema’s geworden in het collegeprogramma voor de periode 2006-2010. Ook het fietsbeleid en openbaar vervoer hebben een belangrijke plek gekregen. Voor wat betreft woningbouw is er een ondergrens van 37% sociale woningbouw afgesproken.

Dit eerste jaar heeft de SP voornamelijk ingezet op sociale zaken en welzijn. Daar zijn dan ook belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Er is meer geld beschikbaar voor de bijzondere bijstand, de regelingen voor bijvoorbeeld wasmachines en dergelijke zijn uitgebreid. Met de invoering van de WMO zijn goede afspraken gemaakt die er voor gaan zorgen dat Hilversummers er financieel of in zorg niet in achteruitgaan door de invoering van de WMO.
Als het gaat om re-integratie, dan heeft dit college een duidelijk andere koers ingezet. Het gaat niet langer om zo goedkoop mogelijke oplossingen, maar oplossingen waar mensen die werk zoeken ook echt iets aan hebben. Als het gaat om schuldhulpverlening wordt er druk gezocht naar manieren om Hilversummers op de gevaren van het lenen van geld te wijzen. Zo is er bijvoorbeeld het toneelstuk “De Verleiding” voor scholieren. 

In het jaarverslag van de SP valt over nog veel meer onderwerpen te lezen wat de resultaten tot nu toe zijn. Voor een beter Hilversum moet echter nog meer gebeuren. Dit jaar zijn de speerpunten huisvesting, verbeteringen in het openbaar vervoer en het fietsbeleid. Zaken die ook uitgebreid genoemd werden in het verkiezingsprogramma van de SP Hilversum. 

De SP kijkt redelijk tevreden terug op het afgelopen jaar. Niet alleen zijn er belangrijke politieke resultaten gehaald, ook het aantal leden van de SP Hilversum is flink gestegen. In 2007 hoopt de SP in Huizen en Bussum een eigen SP afdeling te kunnen oprichten. Belangrijker is natuurlijk hoe Hilversummers de resultaten ervaren. Om daar achter te komen is de SP ook dit jaar weer iedere eerste zaterdag van de maand op de markt te vinden. Daar kunnen Hilversummers de SP laten weten hoe zij tegen deze prestaties aankijken. En u kunt ons natuurlijk altijd een mailtje sturen of eens bellen. Onze leden kunnen eind mei met het bestuur in discussie over het afgelopen jaar tijdens de Algemene Leden Vergadering. 

 Download jaarverslag (pdf)

U bent hier