h

Wij willen spelen!

29 januari 2007

Wij willen spelen!

Op de Charlie Tooropstraat (bij de Diependaalselaan) staat alweer enige jaren een appartementencomplex. Op het terrein waar nu die flat staat, was vroeger een speelplaats die voornamelijk gebruikt werd door de bewoners van het naastgelegen woonwagenkampje. Met de bouw van het appartementencomplex, verdween de speelplaats. Zowel de bewoners van het woonwagenkampje als de bewoners van de appartementen is toen beloofd dat de speelplek weer terug zou komen als de appartementen klaar waren. Die appartementen staan er inmiddels al weer even, maar de speelplek is nog steeds niet terug.

Het laatste wat bewoners er van gehoord hebben is dat er een speelplek komt als de rest van de nieuwbouw achter de appartementen klaar is, een kleine 100 meter verderop. Grappig is wel dat die laatste nieuwbouw zich rond het villagebied afspeelt, daar komt straks ook de speelplek. Blijkbaar hoeven villabewoners minder lang te wachten dan woonwagenkampen en appartementencomplexen. Maar goed, 100 meter verderop of niet, een spelplek is een speelplek. Alleen, het gaat nog wel even duren voordat die nieuwbouw klaar is. Reden voor de SP om de huidige wethouder (Hammer) een paar vragen te stellen. Wij vinden namelijk dat het wel lang genoeg geduurd heeft. Wij zouden het toch wel erg vervelend vinden als er straks nog een zomer voorbij gaat voordat de speelplek er is. Daarom hebben we de wethouder niet alleen gevraagd naar de stand van zaken, maar ook of hij mogelijkheden ziet om een tijdelijke speelplek in te richten, in afwachting van de nieuwe locatie. Wij hebben namelijk begrepen dat de speeltoestellen gewoon in opslag staan te wachten.

De wethouder is het aan het uitzoeken en komt binnenkort met een antwoord. In de wandelgangen heeft hij ons al wel laten weten dat als het enigszins mogelijk is, hij de speelplek inderdaad tijdelijk gaat inrichten. Nog even wachten dus op het formele antwoord, maar er lijkt goed nieuws voor de bewoners bij de Charlie Tooropstraat aan te komen. 

Lees hier onze vragen aan de wethouder.

U bent hier