h

Strijd tussen Honden en Boa's

12 juli 2006

Strijd tussen Honden en Boa's

In Hilversum hebben we ons te houden aan de APV (Algemene Plaatselijke Verordeningen). De gemeente Hilversum heeft BOA 's (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) in dienst (op dit moment 6) die boetes mogen uitschrijven voor overtredingen van de APV. Zo mogen in Hilversum nergens honden onaangelijnd lopen. Na 30 jaar gedogen werden opeens drie niks vermoedende hondeneigenaren wandelend in de groengordel in de Hilversumse Meent bekeurd. Er zijn wel folders uitgedeeld, volgens de BOA 's. De Hilversumse Meent heeft een mooi wijkblad, daar kan de gemeente makkelijk gebruik van maken. Nu bleken er even enkele folders uitgedeeld te zijn in de groengordel.

Tijdens een bijeenkomst van 100 bewoners en de wethouder werd afgesproken dat er een werkgroep opgericht zal worden, die samen met een BOA, zal zoeken naar een oplossing. In de tussentijd zal het gedogen van onaangelijnde honden in de groengordel opnieuw beleid zijn. Honden in de Hilversumse Meent zelf moeten wel aangelijnd zijn. Daar zal toezicht op gehouden worden.
En nu maar afwachten of een burgerinitiatief kan leiden tot wijziging van de APV. De wethouder benadrukte dat dat niet zo makkelijk is. Ten eerste moet de wet veranderd, dat kost tijd. En: Wat voor de ene wijk geldt, moet ook voor de andere wijken gelden.
SP Hilversum blijft dit proces volgen.

U bent hier