h

Verslag ALV 1 juni 2006

1 juni 2006

Verslag ALV 1 juni 2006

Op de Algemene Ledenvergadering van 1 juni is er, zoals ieder jaar, een nieuw bestuur gekozen. Door de winst bij de raadsverkiezingen van 7 maart is de samenstelling van het bestuur flink veranderd. Nieuw in het bestuur zijn Sjouk van Boeyen (voorzitter), Trudie Rigter, Bianca Verwij, Corrie van den Brink en Judith Honig. Marjo Sinoo is aangebleven als penningmeester en Edwin Braber en John van Otterloo blijven als respectievelijk fractielid en fractievoorzitter lid van het bestuur om voor een goede samenwerking met de fractie te zorgen. 
Op het programma stonden verder een behandeling van de jaarrekening en een verslag van het afgelopen en veelbewogen jaar. Daarnaast heeft het nieuwe bestuur een aantal plannen voor het komende jaar bekendgemaakt.

Na de pauze volgde een informeler stuk met een aantal leuke sprekers. Wethouder Karin Walters deed op hilarische wijze verslag van haar eerste weken in deze functie. Gastspreker Harry te Pas (coördinator buurtconciërges) vertelde naast enkele grappige verhalen, vooral over de eenzaamheid, narigheid en moeilijkheden die de buurtconciërges in hun werk tegenkomen. Ook vertelde hij hoe het is om mensen te begeleiden die door re-integratiebureaus bij hem geplaatst worden en tegen welke problemen hij hierbij aanloopt.
Al met al een bijzonder inspirerend verhaal dat de menselijke kant van de re-integratieproblematiek liet zien.

Aan het einde van de avond maakte René Carrière gebruik van zijn recht om de ledenvergadering toe te spreken en hield een pleidooi om de Zuiderkerk te behouden. Dit naar aanleiding van het SP standpunt dat de kerk wat ons betreft niet persé behouden hoeft te blijven. De mening van onze leden is ontzettend belangrijk, en al zal het niet lukken om iedereen altijd tevreden te stellen, we waarderen het enorm dat René Carrière ons op de hoogte heeft gebracht van zijn mening over de Zuiderkerk. Helaas moeten er soms keuzes gemaakt worden waarmee niet iedereen het eens is, maar we blijven ons met z’n allen inzetten voor een beter Hilversum en een beter Nederland.

U bent hier