h

SP Hilversum levert wethouder

4 april 2006

SP Hilversum levert wethouder

De collegeonderhandelingen zijn afgerond. Hilversum krijgt een nieuw college en de SP Wethouder gaat een aantal belangrijke posten bekleden. Karin Walters wordt wethouder voor Sociale zaken, Arbeidsmarktbeleid, Financien en P&O.

 

 

Het nieuwe college kiest voor de komende jaren voor een ander spoor. De nadruk zal liggen op de sociale infrastructuur. Het college kiest voor extra aandacht als het gaat om sociale zaken, welzijn, zorg, goedkope woningbouw en de kwaliteit van de woonomgeving. Het zal de komende jaren veel minder gaan om asfalt en beton. Het nieuwe college kiest voor de kwetsbaren, voor een sociaal en solidair Hilversum. 

He college bestaat uit PvdA, CDA, SP en D66. 

De belangrijke posten Sociale Zaken en financiën zullen door de SP worden bezet. Dat is natuurlijk niet toevallig. Bij een sociaal en solidair Hilversum hoort tenslotte ook een gezond financieel beleid. Het meerjaren perspectief op basis van het nieuwe collegeprogramma levert geen tekorten op en ook de OZB wordt in principe niet verhoogd. Nieuwe maatregelen worden betaald door op uitgaven op andere terreinen te bezuinigen. Politiek is tenslotte keuzes maken. Dit college kiest voor mensen. Door de post P&O bij de SP onder te brengen kunnen ook de werknemers van de gemeente rekenen op een goed en sociaal personeelsbeleid. 

Op woensdag 12 april zullen de nieuw wethouders worden geinstalleerd. U bent van harte welkom om op de publieke tribune van de raadzaal te komen kijken naar het historische moment dat een SP wethouder in Hilversum zal aantreden. Het bestuur, de fractie en uw nieuwe wethouder, Karin Walters, hopen u daar te ontmoeten! We hopen dat de Tribune vol zit met SP aanhangers om te laten zien dat we blij zijn met deze nieuwe koers in Hilversum!

 


 

 

GROTE WINST VOOR DE SP!

 
 

 

HET PROGRAMMA

Het programma van de SP Hilversum voor de periode 2006-2010 kunt u hieronder downloaden. 

 

 Klik hier voor het programma!  Klik hier voor onze poster 
 

HET COLLEGEPROGRAMMA

 Klik hier voor het programma!
 

ONZE WETHOUDER!

 Karin Walters
 

DE GEKOZEN RAADSLEDEN

Deze vier SP-ers zitten in de raad : 

 John van Otterloo
 Joep Meddens
 Adriaan Iwema
 Edwin Braber

 


DE VOLGENDE VERKIEZINGEN

Provincale staten
7 maart 2007 

Tweede Kamer
22 november 2006 (vervroegde verkiezingen) 

Eerste Kamer
28 mei 2007 

De hierboven vermelde data zijn onder voorbehoud.

 

U bent hier