h

De gemeenteraadsvergadering

15 april 2006

De gemeenteraadsvergadering

Voor de gemeenteraadsvergadering van afgelopen woensdag (12 april 2006) stond onder andere het collegeprogramma op de agenda. Het was aan de vier partijen (SP, PvdA, CDA en D66) die het programma hadden samengesteld om de rest van de raad te overtuigen van het feit dat het een goed programma is.

Nou moet je daar natuurlijk niet al te hoge verwachtingen van hebben. De overige partijen in de raad zitten niet voor niets in de opositie. Dat maakt dat ze van nature kritisch zijn. En zo hoort het ook. Met name Leefbaar Hilversum had zich blijkbaar voorgenomen om het de SP lastig te maken. Tijdens mijn verhaal voor de raad waren er in ieder geval veel en langdurige interrupties. Met name rond Anna's Hoeve werden er veel vragen gesteld. Kiezersbedrog vond LH het zelfs. Afijn, over ons standpunt over Anna's Hoeve kunt u elders op deze site meer lezen. Hier gaat het me om iets anders.
De afgelopen jaren is me opgevallen dat de meeste raadsleden er een gewoonte van hebben gemaakt om hun verhaal op te schrijven als ze iets in de raad moeten uitleggen. Ik vind dat altijd erg vervelend, omdat ze daar dan eigenlijk een verhaal staan voor te lezen. Dat maakt het vaak wat saai. Ik heb me dan ook voorgenomen om dat niet te doen. Ik schrijf een aantal belangrijke punten op en vertel dan m'n verhaal. Dat gaat meestal ook prima. Wat me in de raad echter opviel is dat met name bij wat langdurige of snel op elkaar volgende interrupties het voor mij dan moeilijk wordt om de draad van het verhaal vast te houden. Toch wil ik niet naar het model dat ik m'n verhaal dan maar uitschrijf en voor ga lezen. Het moet wel een beetje leuk blijven. De andere kant is natuurlijk dat het ook niet handig is als je halverwege je verhaal niet meer weet waar je gebeleven bent. Het zal er wel op neer komen dat ik voor de volgende keer toch iets meer uitschrijf dan ik nu gedaan heb. En dan maar hopen dat het geen kwartiertje voorlezen wordt.

John van Otterloo

U bent hier