h

Een beter Nederland begint vandaag!

8 maart 2006

Een beter Nederland begint vandaag!

De SP Hilversum heeft 7 maart meer dan 10% van de stemmen gehaald. Dat betekent vier zetels in de gemeenteraad van Hilversum. Dat is een resultaat waar Hilversum trots op mag zijn!

We hebben ons als SP de afgelopen vier jaar hard gemaakt voor een socialer Hilversum. We hebben ons bezig gehouden met verbeteringen in de uitvoering van de Wet Voorziening Gehandicapten, kort geleden hebben we een onderzoek gepubliceerd over de uitvoering van de bijzondere bijstand, we hebben ons sterk gemaakt voor het behoud van de Elektrobuurt, we hebben ons verzet tegen de bebouwing op Nieuw Anna's Hoeve, we hebben ons uitgesproken voor een veel beter fietsbeleid. Rond het Europees Referendum hebben we debatten georganiseerd om mensen duidelijk te maken dat het voorgestelde Europa geen goed idee is.
Wij staan voor verbeteringen in het openbaar vervoer, betere bibliotheek voorzieningen, betere voorzieningen in de Hilversumse Meent en betaalbare (jongeren)huisvesting.
Kortom, we zetten ons in voor een solidair en sociaal Hilversum. De kiezers hebben ons daarvoor beloond. Daar zijn we trots op. 

Zonder de inzet van de vele vrijwilligers en inwoners van Hilversum was ons dat nooit gelukt. Deze overwinning danken we dan ook voor een belangrijk deel aan die mensen. Mensen die hebben geholpen bij onze onderzoeken, mensen die in weer en wind elke maand weer in ons kraampje op de markt te vinden waren. In de laatste weken van de campagne hebben velen ons geholpen met het verspreiden van folders. We hebben die niet alleen op vele plekken uitgedeeld maar hebben ook zo goed als iedere brievenbus van Hilversum voorzien van een folder van de SP. Het gaat dan om tientallen mensen, teveel om hier allemaal te noemen. Voor één van die mensen maak ik een uitzondering, die moeten we echt even noemen. Ik heb het dan over Jeroen Schade. Hij heeft niet alleen de wijkindeling voor de folderaars gemaakt, hij heeft ook nog eens in z'n eentje 10.000 folders bezorgd! Bedankt Jeroen. 

De kiezer heeft gesproken. De verkiezingen zijn voorbij. Maar het werk begint nu pas! De SP komt met vier zetels in de gemeenteraad. Dat schept verplichtingen. De komende vier jaar zullen wij ons keihard inzetten om de beloftes uit ons verkiezingsprogramma waar te maken. Wij zullen kiezen voor een Hilversum waar het gaat om mensen en niet om asfalt en beton. Een Hilversum waar armoede tot het verleden gaat behoren. Een Hilversum waar we trots op kunnen zijn. 

Alle inwoners van Hilversum die op ons gestemd hebben: Bedankt voor u vertrouwen in de SP. Wij zullen dat vertrouwen niet beschamen. Een beter Nederland is vandaag in Hilversum begonnen. 

Als u ons persoonlijk wilt feliciteren, dan kan dat op 1 april (geen grap). Dat is nl. weer de eerste zaterdag van de maand. Zoals altijd staan we dan weer met een kraampje op de markt. Want of er nou verkiezingen zijn of niet, de SP is altijd op straat te vinden, ook de komende vier jaar.

John van Otterloo

U bent hier