h

Politieke beesten

3 februari 2006

Politieke beesten

Hilversum heeft er een nieuw fenomeen bij: de politieke beesten. In de Gooi en Eemlander valt regelmatig te lezen over Peter Panter (= Leefbaar Hilversum), en ook over Dolly Duif (= Groen Links). De Hilversumse politiek begint daarmee wel wat op een dierentuin te lijken. Een dierentuin waar de SP als een verwonderd toeschouwer doorheen wandelt. En hoewel we, als actiepartij, na 7 maart ook in de gemeenteraad graag meer doen dan toeschouwen, zal de SP geen deel worden van de dierentuin. Gemakkelijk is het wel: lekker gemene opmerkingen maken over tegenstanders, veilig van achter een pseudoniem. Maar het is ook gemakszuchtig. Want wat is er op tegen gewoon voor je mening uit te komen? Nou, als je onder je eigen naam een stukje schrijft, moet je natuurlijk wel bereid zijn ook actie te ondernemen. Leefbaar Hilversum schreeuwt wel, maar doet niets.

Als Pantertje ( = Leefbaar Hilversum) vindt dat het college verkeerd met kleine ondernemers omgaat, dan moet LH als grootste coalitiepartner daar wat aan doen en geen ' flinke' anonieme stukjes op hun website schrijven en van achter een nom de plume schande spreken van een zaak waar LH zelf 100% mee verantwoordelijk voor is! 

Lekker Heldere politiek is dat. 

Gelukkig durft de SP in Hilversum wel mensen aan te spreken op hun daden. Ter illustratie: het is een schande dat alle partijen in de gemeenteraad, maar met name collegepartijen PvdA en CDA (wethouders van den Brink en Hammer) zo slecht omgaan met de toenemende armoede in Hilversum. Hammer presteerde het onlangs om juichend een cheque van 8.000 euro aan te bieden bij het leger des heils, terwijl zijn college 300.000 (!) euro per jaar minder uitgeeft dan hij binnenkrijgt voor minimabeleid. Dat de PvdA op zijn site nog aangeeft 'op te komen voor de minima' is alleen maar schrijnend. Ook over het Hilversumse huisvestingsbeleid valt nog wel een appeltje te schillen met dit college. Juichend wordt gemeld dat er zo'n goed overleg met bewoners is bij de verschillende stadsvernieuwingsprojecten. Voor het gemak wordt vergeten dat voor dat overleg wel eerst actie ('slopen bezopen & ik woon hier naar mijn zin') nodig was. Om nog maar te zwijgen van het mysterie van de verdwijnende sociale woningbouw. 

Het kan gelukkig anders en beter. Een beter Nederland begint in Hilversum, wanneer de SP vanaf 8 maart ook hier vanuit de gemeenteraad tot daden overgaat. Tot die tijd worden de stukjes niet geschreven door Otto Oppasser, maar door 

Joep Meddens

U bent hier