h

Hilversums NEE tegen grondwet!

1 juni 2005

Hilversums NEE tegen grondwet!

De uitslag van het referendum over de Europese Grondwet is overduidelijk. Twee van de drie kiezers hebben tegen gestemd. Tijd dus voor de Nederlandse politiek om na te denken hoe het nu verder moet. De SP is niet tegen samenwerking in Europa, maar wel tegen een neo-liberaal Europa zoals in deze grondwet werd voorgesteld. Wat ons betreft moet er nu een heldere discussie worden gevoerd over de voorwaarden waaronder Europese samenwerking dan wel tot stand moet komen.

In de gemeenten die onder de SP afdeling Hilversum vallen ziet de uitkomst er als volgt uit : Hilversum 57,8% tegen, Huizen 59,7%, Bussum 50,2%, Naarden 45%, Wijdemeren 54,6% en Blaricum 51,5 %. 

De SP Hilversum heeft in de periode voor het referendum veel activiteiten ontwikkeld om de inwoners van Hilversum en omgeving te informeren over deze grondwet en het standpunt van de SP daarover. Denk bijvoorbeeld aan het debat tussen voor en tegenstanders in Gooiland, onze aanwezigheid op straat en op markten in Huizen, Bussum, en Hilversum. Tot en met vandaag zijn vele SP-ers uit onze afdeling de straat op gegaan om folders uit te delen, om posters te plakken, om vragen te beantwoorden, om te discussiëren met iedereen die dat maar wilde. Het is mede dankzij de inzet van die mensen dat deze uitslag is bereikt. Een bedankje daarvoor is dan ook op z’n plaats. Bedankt SP-ers.

U bent hier