h

Hilversum over Europa

25 mei 2005

Hilversum over Europa

Dinsdag 24 maart was er in Hilversum een door de Hilversumse SP, GroenLinks en de PvdA georganiseerd debat over de Europese grondwet. Het was een goed bezochte avond (ongeveer 60 personen). Opvallend was dat alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd waren, met name de hoeveelheid jongeren was opvallend.

Op basis van een aantal stellingen spraken Jos de Beus (PvdA), Jeroen Zonneveld (SP) en Yoessef Rahman (GroenLinks) met elkaar en de zaal over belangrijke items die in de grondwet aan de orde komen. Ruud Bochard van TV Hilversum heeft de avond geleid. Zowel aan het begin van de avond als aan het eind is mensen gevraagd of ze van plan waren voor of tegen te stemmen of dat ze het nog niet wisten. Aan het eind van de avond waren een aantal twijfelaars in staat om toch een keuze te maken. Zowel het aantal voorstemmers als het aantal tegenstemmers was gestegen en het aantal "weet niet" was gedaald. Het doel van de avond was om mensen te informeren over de Europese grondwet. De algemene indruk is dat dat redelijk gelukt is. Het was een boeiende avond met veel discussie in en met de zaal. 

De SP is tegenstanders van deze grondwet. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van onze bezwaren. Elders op deze site kan je daar meer over lezen. Aanstaande zondag is er een debat tussen Karin Walters van de SP Hilversum en Frans van den Maagdenberg van de VVD Naarden in het televisieprogramma "In derde termijn" op TV Hilversum. Het programma wordt op zondag 29 mei op ieder heel uur uitgezonden.

U bent hier