h

No Claim, No Way!

12 september 2004

No Claim, No Way!

De afgelopen dagen zijn we weer eens de straat op geweest om handtekeningen op te halen tegen de invoering van een No Claim in het ziekenfonds. Ter ondersteuning van deze aktie hebben we ook een artikel geschreven dat op zaterdag 11 september in de Gooi en Eemlander is gepubliceerd. Klik hier om dat artikel te lezen.

Op 10 september waren we bij ziekenhuis Gooi Noord om handtekeningen te verzamelen. Ook daar waren we weer met een stuk of zeven mensen aanwezig. Net als bij ziekenhuis Hilversum de week ervoor (lees hier) kwam er na enige tijd iemand van de bewaking om ons te vertellen dat we niet op het terrein van het ziekenhuis mochten staan. Na enig aandringen kregen we uiteindelijk iemand van de afdeling communicatie van het ziekenhuis te spreken. Nadat we hadden uitgelegd dat we ook heir geprobeerd hadden om eerst toestemming te vragen maar dat het ziekenhuis daar niet op gereageerd had, mochten we toch nog even blijven. We moesten wel onze tafeltjes weghalen maar we mochten op het terrein blijven om mensen te vragen hun handtekening te zetten. 

In totaal hebben we in Hilversum nu 500 handtekeningen verzameld. 

Huizen
Op 11 september hadden we een kraam gehuurd tijdens de Huizerdag in Huizen. Ook daar hebben we de hele dag handtekeningen verzameld en mensen geïnformeerd over de activiteiten van de SP in Huizen, die sinds die dag onder de afdeling Hilversum valt (lees hier

Het was een dag met mooi weer waar we samen met een aantal aktieve SP-ers uit Huizen zo'n driehonderd handtekeningen hebben opgehaald. Behalve dat, hebben we ook met veel mensen gesproken over de SP, waar we voor staan en waarom we zo tegen de invoering van die No Claim regeling zijn. 

In totaal hebben we als afdeling Hilversum nu zo'n 800 handtekeningen binnen, dat is een heel goed resultaat. We blijven de komende periode hier en daar activiteiten ontwikkelen om nog meer handtekeningen te verzamelen, verder is het wachten op de behandeling in de tweede kamer. 

http://web.archive.org/web/20041010161736im_/http:/hilversum.sp.nl/nav/pijltje.gif Eerder verschenen bericht over dit onderwerp.

U bent hier