h

SP stemmers Hilversum bedankt!

10 juni 2004

SP stemmers Hilversum bedankt!

De SP heeft in Hilversum 8,1 procent van de stemmen voor de Europese verkiezingen gehaald. Dat is het hoogste percentage ooit voor de SP in Hilversum. Bij de vorige verkiezingen voor het Europees parlement was dat nog 4,4 procent en bij de laatste verkiezingen voor de tweede kamer in 2003 was dat 7,2 procent.

Deze uitkomst maakt dat de SP samen met de Partij voor de Dieren en Eurotransparant tot één van de drie partijen met de grootste winst in Hilversum. Deze uitslag geeft duidelijk aan dat de kiezers niet veel moeten hebben van het huidige Europa waar geldverspilling en ondoorzichtige besluitvorming aan de orde van de dag zijn. 

Het opkomstpercentage in Hilversum was 39,7 procent, iets meer dan het landelijke cijfer van 39,1 procent. Landelijk heeft de SP 7% van de stemmen gehaald. Dat maakt dat de SP nu twee zetels in het Europees parlement krijgt. Het is de tiende keer op rij dat het aantal SP stemmers is gestegen. 

De SP zal zijn belofte aan de kiezers om de waakhond van Europa te zijn de komende vijf jaar gaan waar maken. Wij blijven ons inzetten voor en sociaal Europa. Het huidige Europa van marktwerking en zakkenvullers moet gestopt worden! 

 

 

De SP Hilversum had deze avond een "campagneborrel" georganiseerd voor de mensen die zich in de afgelopen weken hebben ingespannen om de campagne "Stuur een waakhond naar Brussel" ook in Hilversum een succes te maken. Het was een gezellige avond waar we met elkaar gediscussieerd hebben over Europese en lokale thema's. Voor de mensen die er niet waren maar zich wel hebben ingezet om dit Hilversumse succes mogelijk te maken: Hartelijk bedankt! 

U bent hier