h

Hilversums college stapt op

10 juni 2004

Hilversums college stapt op

Gisteravond hebben alle wethouders hun ontslag ingediend. Aanleiding voor deze zoveelste aflevering in de soap die de Hilversumse politiek zo langzamerhand aan het worden is, was de vertrekregeling die CDA wethouder Karssenberg heeft getroffen met de enige tijd geleden opgestapte gemeentesecretaris Slooijer.

Enige weken geleden had wethouder Karssenberg de gemeenteraad de indruk gegeven dat de gemeentesecretaris zelf was opgestapt. Gisteravond werd duidelijk dat hij min of meer onder druk van de wethouders was ontslagen. De aanleiding voor het vertrek was Slooijer was overigens dat hij zich niet kon vinden in de plannen om de helft van de ambtenaren te ontslaan. 

De gemeenteraad had grote moeite met dat feit en met de riante vertrekregeling die is afgesproken. Wethouder Karssenberg (personeelszaken) liet vervolgens weten dat hij die afspraken had gemaakt in overleg met de andere wethouders. Dat leidde er weer toe dat een aantal fracties niet alleen aandrongen op het vertrek van Karssenberg, maar het hele college verantwoordelijk te stellen. 

Hoe het nu verder gaat is onduidelijk. Wat zeker is dat er in Hilversum weer een periode aanbreekt waarin van daadkrachtige besluiten geen sprake kan zijn, eerst moet er een nieuw collega worden gevormd. Hoewel we als SP met de samenstelling van het huidige college niet veel ophebben is een stuurloos Hilversum wel het laatste waar de inwoners van Hilversum op zitten te wachten. 

Wij begrijpen niet dat het college tot een veel geld kostende vertrekregeling heeft kunnen komen. Het zou toch ook in Hilversum duidelijk moeten zijn dat dit soort dingen echt niet meer kunnen. Als je in het kader van bezuinigingen de helft van de ambtenaren wilt ontslaan is het wel heel vreemd om met één van hen een afspraak te maken die Hilversum veel geld kan kosten. Geld dat beter gebruikt had kunnen worden voor het sociaal plan dat is afgesloten voor de rest van de ambtenaren. 

 Het gebrek aan lef in Hilversum.

U bent hier