h

Geen uitzetcentrum op Crailo!

5 mei 2004

Geen uitzetcentrum op Crailo!

Minister Verdonk heeft besloten dat ze niet langer met de gemeente Laren en Hilversum wil praten over een vertrekcentrum op Crailo. Ze vindt dat de gemeente te veel eisen stelt als het gaat om extra agenten en dergelijke. Ze gaat nu op zoek naar andere gemeenten.

Hoewel de SP Hilversum blij is dat Hilversum nu niet de eerste plek in Nederland wordt waar zo’n vertrekcentrum komt, blijft natuurlijk de teleurstelling dat de Minister nog steeds niet heeft besloten tot een pardon voor zo’n 6000 schrijnende gevallen. De SP blijft zich, zeker ook landelijk, inzetten voor zo’n pardonregeling. Meer daarover kan je hier lezen. 

Teleurgesteld zijn we ook in de opstelling van onze Burgemeester in deze zaak. Wij hadden gehoopt en verwacht dat hij zich zou inzetten voor het lot van die asielzoekers. Zijn bezorgdheid is echter voornamelijk beperkt gebleven tot extra veiligheidsmaatregelen. Uiteindelijk heeft hij gistermiddag wel gezegd dat ook hij vindt dat er een ruimere pardonregeling moet komen. Met die uitspraak zijn we in ieder geval blij. We denken nog steeds dat de Burgemeester meer had kunnen doen, al was het maar om daarmee duidelijk te maken hoe Hilversum over het beleid van de minister denkt. Maar goed, het geeft in ieder geval aan dat de Burgemeester de signalen van de inwoners van Hilversum heeft opgepikt. 

Eerder nieuws over dit onderwerp kan je hier lezen...

U bent hier