h

Ziekenhuis Tergooi heeft zwijgcontract met nabestaanden gesloten

6 april 2016

Ziekenhuis Tergooi heeft zwijgcontract met nabestaanden gesloten

SP-Kamerlid Henk van Gerven noemt het opstellen van zwijgcontracten 'immoreel'.

 

 

 

 

Ziekenhuis Tergooi in Hilversum sloot een zwijgcontract af met de moeder van de 21-jarige hockeyer die daar in 2014 overleed

Familieleden van de overleden hockeyspeler Rogier Mooij hebben een zwijgcontract getekend na mediadruk aan het adres van Ziekenhuis Tergooi. Mooij overleed in 2014 in het ziekenhuis in Hilversum. In het zwijgcontract staat dat de nabestaanden niet met de pers mochten praten over de zaak.

Onderzoeksprogramma Argos heeft het contract aan het licht gebracht. Dit meldt Volkskrant.

Wie het zwijgcontract geïnitieerd heeft is onduidelijk. Ziekenhuis Tergooi zegt dat het een idee van de familie was. “Dit was hun initiatief, en met wederzijdse instemming. De familie wilde er verder niks over naar buiten brengen”, zegt bestuursvoorzitter Ruurd Jan Roorda. “Het is door hen zo op papier gezet. Wij hadden juist gehoopt de familie zo tegemoet te komen.”

De familie zegt op hun beurt dat zij niet met het idee van een zwijgcontract zijn gekomen. Volgens August Van, de advocaat van de familie, is alleen afgesproken dat er geen dingen aan de pers verteld zouden worden die het ziekenhuis konden schaden. Afgezien van dat, zou de familie vrij met de pers mogen praten.

U bent hier