h

Ben ik het waard?

Op donderdag 21 juni organiseert de SP Hilversum samen met Wij Staan Op! en de FNV een regionale bijeenkomst ‘Ben ik het waard?’. De inloop is om 18.00 uur in de burgerzaal van het raadhuis Hilversum.

De bijeenkomst staat in het teken van de plannen van staatssecretaris Tamara van Ark (VVD).  Haar het wetsvoorstel om mensen met een beperking aan een baan te helpen maakt mogelijk voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon te betalen.

Dat is onbehoorlijk. Het minimumloon is voor iedereen!

Mensen met een beperking worden straks gekort op hun loon. Bovendien vallen ook allerlei sociale zekerheden weg. Ze bouwen geen pensioen op, krijgen geen WW-uitkering bij werkloosheid en hebben geen recht op extra vakantiedagen of een dertiende maand. Dat moet voorkomen worden!

Gemeenten kunnen het loon aanvullen tot het minimum, maar dit moet per gemeente geregeld worden en maakt deze mensen afhankelijk van een aparte uitkering.

Verschillende organisaties hebben zich al uitgesproken tegen het plan van de staatssecretaris, waaronder de ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het College voor de Rechten van de Mens verklaart terecht dat er met het nieuwe wetsvoorstel zelfs sprake is van discriminatie van werknemers met een beperking.

Voor de bijeenkomst van 21 juni zijn alle raadsleden uit de regio uitgenodigd, maar iedereen is van harte welkom.

Datum en tijd: 
donderdag, 21 juni, 2018 - 18:00
Waar: 
Raadhuis Hilversum, Burgerzaal

U bent hier